Bejelentkezés



Partnerek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Látogatottság

Translations

For translations please use Google Chrome, since Google translate doesn't support anymore this platform. We mom sex apologize for the inconvenience!

Keresés

Kövess minket!

Follow us on YouTube Follow us on FaceBook

Honlap info

Ez az oldal Mozilla Firefox és Google Chrome böngészőkre van optimalizálva. Az alábiakkban letöltheted anime hentai porn őket.

Mozzila
Firefox
Chrome

Időjárás


Beszámoló, III. Túlélőtúra „Honvéd áll a Hargitán” 2013 február 15-16.
Írta: v. Benkő József   

Beszámoló, III. Túlélőtúra „Honvéd áll a Hargitán” 2013 február 15-16.


 

Résztvevők: Benkő József h. ő. szakaszvezető, Szász Csaba h. ő. honvéd és Botha Zoltán h. ő. honvéd.

Írta: Botha Zoltán régész

 

Miután mindannyian sikeresen összegyűltünk, elindultunk a Madarasi Hargita felé, azzal a céllal, hogy a szabad ég alatt töltsük az éjszakát, egymásra, felszerelésünkre és tapasztalatainkra építve.

Éjjel 1 óra körül indultuk a Hargita csúcs irányába megfelelő éjszakai szállást keresni, az ég leírhatatlan látvánnyal ajándékozott meg minket. A koromfekete tiszta égbolton milliárdnyi csillag ragyogott. Talán még soha nem láttunk ennyi csillagot az égen.

Eszünkbe jut ilyenkor, hogy a magyar katonákat kint a fronton, őrségben, a megásott fedezékben hányszor fogadhatta ez a látvány. Szoríthatta össze szívüket a honvágy, egyúttal valami megfoghatatlan melegség is eltölthette őket ... távol a hazától vagy kint a fronton, mikor a tábori posta sem jutott el hozzájuk, ez az egy dolog kötötte őket össze a szeretteikkel, a falujukkal/otthonukkal.

A táborhely sikeres kiválasztása után nekifogtunk a menedék megásásának. Erre a célra a fenyők közt jelöltük ki a helyet, hogy a széltől is védve legyünk. Körülbelül két óra ásás után elkészültünk a fedezékkel. Akkorára készítettük, hogy hárman kényelmesen elférjünk benne, és a hó se zúduljon ránk éjszaka.

A berendezkedés következett, hozzáláttunk az alvóhelyek előkészítéséhez. Ezzel is elkészülve nyugovóra tértünk. Még egy utolsó pillantást vetettünk a csillagos égboltra és aludni tértünk.

Három órai alvás után ébredeztünk. Hajnalra „ellepett” a köd. A tájat fehérré változtatva. Megállapítottuk, hogy mindenki épségben átvészelte az éjszakát (-10,-15 fok lehetett hajnalban). Táborbontás. Miután összeszedtük csomagjainkat, álcaruhában gyakorlatoztunk „reggelire” J. Menetelés, roham, „harctéri” körülmények imitálása (digitálisan dokumentálva).

Ezek után felmálháztunk és leindultunk a menedékház fele. Mindannyian felejthetetlen élményekkel hagytuk el a hegyet. Búcsút intettünk táborhelyünknek, mely menedéket nyújtott éjszakára s „visszaindultunk” a civil életbe ...

Képgaléria: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.544034265618916.119964.168724736483206&type=3

 

| videos gays Design by: Sitedoctor.ro |