Translations

For translations please use porn mobile Google Chrome, since Google translate doesn't support anymore this platform. We apologize for the inconvenience!

Keresés

Kövess minket!

Follow us on YouTube Follow us on FaceBook

Honlap info

Ez az oldal Mozilla Firefox és Google Chrome gay sex böngészőkre van optimalizálva. Az alábiakkban letöltheted őket.

Mozzila
Firefox
Chrome

Időjárás


A Hősök Tisztelete Erdélyben, 2013. március 15-17.
Írta: v. Benkő József   

Beszámoló „Hősök Tisztelete Erdélyben” emléktúra

2013. március 15-17.


A Szabad Európa Egyesület, együttműködve a Marosvásárhelyi Magyar Királyi 23. Határvadász-Zászlóalj Hagyományőrző csoporttal, megemlékezett a II. világháborúban, Erdély területén elesett honvédekről és civilekről. Tiszteletükre egy három napos emléktúrát szerveztek.

A rendezvény első megállója március 15-én Szászrégen volt. A radnótfáji református templom udvarán megkoszorúztuk a II. világháborúban elesettek tiszteletére állított emlékművet, miközben a 23-asok díszőrséget álltak.

Ezt követően Benkő József történész előadást tartott a II. világháborús katonai hagyományőrzésről és hadisírgondozásról Marosvásárhelyen.

Március 16-án a 46 fős magyarországi csoporttal megtekintettük Marosvásárhely fontosabb látványosságait, ezen belül meglátogattuk a Teleki Tékát, ahol a könyvtárat és a Bolyaiak emlékszobáját tekintettük meg. Ezután a várban sétáltunk, majd a Kultúrpalotában a Tükörtermet csodálhattuk meg, valamint a Maros megyei múzeum festészeti és régészeti kiállítását is megtekintettük.

Március 17-én, vasárnap a Tordai Központi Temetőben került sor a II. világháborúban elesett honvédek emlékművének megkoszorúzására, majd Kolozsváron a Házsongárdi temetőben, Erdély legnagyobb II. világháborús magyar katonatemetőjébe is ellátogattunk, és itt is felkerültek az emlékkoszorúk a méltó helyükre.

Rendezvényünk a Mátyás király szobránál készített csoportképpel zárult.

 

Írta: Botha Zoltán, szerkesztette: Gergely Orsolya.

 

| Design by: Sitedoctor.ro |